Jelenlegi formájában az önkormányzat is elutasítja a Salgóbányára tervezett adótorony megépítését

 

Szeretnénk a lakossággal tudatni, hogy Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata elutasítja, hogy az adótornyot Salgótarján páratlan szépségű természeti környezetének elrondításával építsék meg – olvasható a város honlapján megjelent közlemény.

 

Az adótorony megépítésének tervéről itt írtunk korábban. A salgóbányai adótorony telepítésének ügye nem a salgótarjáni önkormányzat illetékessége, hanem a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatalához tartozik – emeli ki az önkormányzat. A terveket a helyi lakosság is véleményezheti.

Szeretnénk a lakossággal tudatni, hogy Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata elutasítja, hogy az adótornyot Salgótarján páratlan szépségű természeti környezetének elrondításával építsék meg! Kérjük tisztelettel az építtető céget és a járási hivatalt, hogy keressenek olyan alternatív lehetőséget a szolgáltatás bővítéséhez, amely nem rombolja Salgótarján természeti értékeit! Egyúttal kérjük a lakosságot, minél több véleményt juttassanak el a járási hivatalhoz, hogy megakadályozzuk az ilyen formában történő telepítés engedélyezését! Szükséges és jó a szolgáltatás bővítés, de nem ilyen áron!

olvasható a Városháza közleményében.

 

Szerkesztőségünket Gyimesi Gábor tájékoztatta arról, hogy online petíciót indítottak a beruházás jelenleg tervezett formában történő megvalósítása ellen. Ebben arra kérik az illetékeseket, hogy konstruktív segítségükkel próbáljanak közösen, a helyi lakosokkal, a természetvédőkkel, a turisztikai ágazat szereplőivel és a beruházóval egyeztetve megoldást találni és a torony építését elkerülve más megoldást keresni a hálózat tervezett bővítésére. Az online petíció itt érhető el.

 

Kiemelt fotó: A torony látványterve északról nézve (Forrás: A Magyar Telekom Nyrt. által a Salgótarján, 12190 hrsz. alatti ingatlanra telepíteni kívánt távközlési adótoronyra /bázisállomás/ vonatkozó, a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet szerinti előzetes vizsgálati eljárás dokumentumcsomagjának melléklete)