Jégpályák Éjszakája Salgótarjánban is!

Január 23-án kerül megrendezésre az első Jégpályák Éjszakája, amelyen 41 létesítmény vesz részt, köztük két határon túli pálya is. A rendezvény célja a korcsolyázás és a jégkorong népszerűsítése. Salgótarjánban ugyan nem műjég várja a korcsolyázni vágyókat, de a szervezők örömmel fogadták a Salgótarjáni Korcsolyapálya jelentkezését.

Salgótarjánban az úgynevezett “Summerice” műanyag jégpályarendszer található, mely télen-nyáron, olcsón és környezetbarát módon teszi lehetővé a korcsolyázást. A műanyag jég technológiája csak itthon ismeretlen: eredeti hazájában, az Egyesült Államokban a már több mint egy évtizede használják az amatőr és profi korcsolyázók, jégkorongozók, melynek felülete nem keményebb, vagy durvább, mint a jégé, sőt, a műanyag panelek még rugalmasabbak is mint a műjég, így nemcsak a sérülésveszély kisebb, de a rajtuk való korcsolyázás az ízületekkel is kíméletesebb. Ez a tulajdonsága teszi például ezt a korcsolyapályát a kisgyermekek számára is ideális tanulópályájává.

Január 23-án, szombaton a Salgótarjáni Korcsolyapálya 10 és 23 óra között várja a korcsolyázni vágyókat. A kedvezményes óradíj 250 Ft, melyhez még korcsolyát is biztosítanak. A korcsolyázási lehetőség mellett 19 órától játékos vetélkedő, 20 órától pedig jégdiszkó is várja az érdeklődőket a Jégpályák Éjszakáján Salgótarján Fő terén – közli a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft.