Járőrautót sorsol ki a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság

Ezt a játékautót sorsolja ki a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság (Fotó: a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság | Facebook)

Nyereményjátékot indított közösségi oldalán a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.

Mint bejegyzésükben írják, a kijárási korlátozások bevezetése óta sokan humorosan érdeklődtek, nem lehetne-e a rendőrségtől járőrautót bérelni vagy vásárolni. A Balesetmegelőzési Bizottság nem hagyta hasonlóan humoros válasz nélkül a kérdéseket, közösségi oldaluk követői és kedvelői között ugyanis kisorsolnak egy járőrautót – természetesen csak kicsiben.

A játék járőrkocsit december 18-án sorsolják ki, így az akár már be is kerülhet a szerencsés nyertes karácsonyfája alá. A Bizottság ötlete nagy sikert aratott: a bejegyzésre rövid idő alatt több száz reakció érkezett.

A humort félretéve természetesen időként van arra példa, hogy – a közrend védelmének érdekében, együttműködések keretében – valóban autót adományoz a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Legutóbb éppen a napokban adott át Somssich Gabriella megyei rendőrfőkapitány két személygépkocsit a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség részére. Az autókat Hegedűs Tibor, a Mátraverebélyi Polgárőr Egyesület elnöke, valamint Molnár Balázs, a Bujáki Polgárőr Egyesület elnöke vette át. A rendőr-főkapitányság vezetője hangsúlyozta, hogy a két szervezet kölcsönösen segíti egymás munkáját, együttműködésük pedig évek óta példaértékű.

 

Kiemelt fotó: Ezt a játékautót sorsolja ki a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság (Fotó: Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság | Facebook)