Januárban is online tart előadásokat a Zenthe Ferenc Színház

A decemberi nagy sikerre való tekintettel a Zenthe Ferenc Színház januárban sem hagyja cserben nézőit, folytatják az online előadások vetítését.

Folytatódik a Kedvenc Színészeink sorozat, új elemként pedig megjelennek a Nemzet Színészeivel Salgótarjánban készült beszélgetős estek epizódjai (Bodrogi Gyulával, Molnár Piroskával és Haumann Péterrel). A péntekek és a szombatok azonban továbbra is a színházi előadások estjei lesznek, a gyermekeket pedig január 23-án, szombaton délelőtt a Lúdas Matyi mesejátékkal szólítják meg. Az előadások továbbra is díjmentesen elérhetőek a Zenthe Ferenc Színház YouTube csatornáján, a linkek megtalálhatóak a színház közösségi média felületein, valamint a www.zentheszinhaz.hu weboldalon is.

Január 15-én, pénteken 19 órától a 2018 tavaszán bemutatott, Az eltört korsó című Henrich Von Kleist alkotást tűzik műsorra, mely vígjátékról elmondható, hogy:

  • a 2017/2018-as salgótarjáni színházi évad legjobb színésze díjat a főszereplő Kaszás Gergőnek ítélte oda a helyi közönség,
  • Tarnóczi Jakab rendezőt azóta az ország legígéretesebb pályakezdő rendezője címmel ismerte el a Színikritikusok Céhe,
  • a darabbal szerepelt a teátrum 2019-ben a Vidéki Színházak Fesztiválján, ahol a legjobb dramaturgi munka díját Varga Zsófia, ezen darab dramaturgja kapta (az itt készült felvételt pedig azóta már műsorra tűzte az M5 televízió is).

Január 16-án, szombaton este héttől a Stílusgyakorlatokat, egy hétköznapi történet közel 30 – komikumokkal bőven teleszórt – aspektusból való bemutatását láthatják majd a nézők.

 

Kiemelt archív fotó: Máté Krisztián (Walter) és Kaszás Gergő (Ádám) Az eltört korsó című darabban (Fotó: Zenthe Ferenc Színház)