Január végéig lehet jelentkezni a felnőttoktatásokra

Január végéig lehet jelentkezni a Salgótarjáni Szakképzési Centrum által meghirdetett esti tagozatú OKJ-s képzésekre, az iskolarendszerű felnőttoktatásban a második szakma megszerzése ingyenesen elérhető. A képzési idő szakmától függően fél, egy vagy két év, heti három délutáni oktatással.

A szakképzési centrum a bátonyterenyei Fáy-ban hegesztő és asztalos képzéseket tervez indítani; a balassagyarmati Szent-Györgyiben mentőápoló, a Szondiban villanyszerelő és kőműves esti képzéseket hirdettek meg.

A salgótarjáni Borbélyban hegesztő és fodrász; a Kereskedelmiben cukrász, szakács, továbbá előképzettségre alapuló vendéglátó-üzletvezető; a Stromfeldben informatikai rendszerüzemeltető, gépi forgácsoló, kis- és középvállalkozások ügyvezetője, illetve előképzettségre épülő CNC gépkezelő esti képzések indulnak megfelelő létszám esetén. A szakképzési centrum a salgótarjáni Táncsicsban gazdasági informatikus és szakmai előképzettséghez kötött vállalkozási mérlegképes könyvelő felnőttoktatási programot tervez indítani.

A jelentkezéseket egységesen január 31-ig várják, az oktatások várhatóan február 3-án indulnak, egy adott képzés legalább tíz jelentkező esetén indul. További információt a Salgótarjáni Szakképzési Centrum központja, illetve maguk az oktatási intézmények nyújtanak az érdeklődőknek.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)