Január végéig bárhol találkozhatunk Nógrád megyében lovas vagy kutyás rendőrökkel

A Készenléti Rendőrség járőrei látnak el szolgálatot Nógrád megye településein belül, továbbá erdőkben és mezőkön. Megyénkben a kutyákkal, valamint lóháton szolgálatot ellátó rendőrök elsősorban a gépkocsival nehezen megközelíthető helyeket járják be; így az erdőket, illetve az oda vezető közutakat, a hétvégi házas övezeteket és a gyümölcsösöket – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A megerősítő erők január végéig tartó Nógrádi megyei jelenlétének egyik célja a lakosság szubjektív közbiztonság érzetének növelése. Kiemelt cél továbbá a javítani a helyi rendőri erők reagálóképességét, továbbá megelőzni, vagy megszakítani a jogsértő cselekményeket.

A lakosság a lovas és kutyás rendőrökkel az eddigi időszakban Szécsény és Salgótarján városok rendőrkapitányságainak illetékességi területén találkozhatott, de a jövőben a megye más területén is látnak majd el szolgálatot.

 

Fotók: Kutyás rendőrök Szécsényben, lovas rendőrök Salgótarján környékén és a Karancs-völgyében (Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)