Január 9-én újra Gabora Gála a sportcsarnokban

3100.hu Fotó: A zsúfolásig megtelt Salgótarjáni Városi Sportcsarnok a 2015-ös Gabora Gála alkalmával

Összeállt a 24. Nemzetközi Gabora Gála a Gyermekekért jótékonysági öregfiúk teremlabdarúgó-tornán résztvevő csapatok csoportbeosztása és időrendje.

Január 9-én az “A” csoportban a Hotel Salgó, a Ferencvárosi Sasok és a Videoton FC, míg a “B” csoportban az 1904 DAC Dunaszerdahely, a Debreceni VSC és az Újpest FC mérkőzik majd. A gálamérkőzéseket a Sport TV, a Magyar Olimpiai Csapat és a Gabora Team csapatai játsszák.

A 24. Gabora Gála fővédnöke Demján Sándor, a VOSZ elnöke, aki köszöntőjében úgy fogalmaz:

Ahol hetven millió forintot utaltak eddig a gálák jóvoltából gyermekek számlájára, ott valami nagyon jól működik. Gyermekszerető, önzetlen, kiváló szervező készséggel megáldott megyei Príma díjas emberre – Gabora Jánosra, a gála alapítójára – gondolok, aki mint mindig, most is a gyermekek javára szervez. Az pedig számomra, mint a VOSZ elnöke számára jóleső érzés, hogy ennyi vállalkozó segíti és támogatja e rendezvény által a fiatalokat.

A jótékonysági esemény kedvezményezettje ezúttal a salgótarjáni Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakközépiskola lesz.

 

 

Salgótarjánban szinte már az összes óvoda és iskola részesült abból a több mintegy 70 millió forintból, amit a résztvevők felajánlásaiból gyűjtöttek az esemény történelme során – a kedvezményezett tavaly az Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola volt. Az első Gabora Gálát 1989-ben rendezték meg, azóta – két esztendő kivételével – töretlen népszerűségnek örvend mind a résztvevő csapatok, mind a sportszerető közönség körében.

 

Rádió Focus és a Gabora Gála honlapja nyomán

3100.hu Fotó: A zsúfolásig megtelt Salgótarjáni Városi Sportcsarnok a 2015-ös Gabora Gála alkalmával