Ismét mesterképzéseket indít a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Az ilyen képzéseket követően Nógrád megyében 2002 óta 427 kiváló szakember vehette át mesterlevelét. A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (NKIK) idén is lehetővé teszi a mesterképzésen való részvételt azon érdeklődők számára, akiket vagy a mester cím presztízse vagy a tanulóképzés iránti elhivatottság motivál.

Az NKIK 3100.hu-hoz eljuttatott tájékoztatása szerint a kereskedelmi és iparkamarák kiemelt feladata a mesterképzés és vizsgáztatás, a végzett mesterek pedig egyenesen szövetségesei a kamaráknak abban, hogy vissza lehessen állítani a szakmák becsületét Magyarországon. A mester, mint fogalom évszázadok óta a minőséget a szakma legmagasabb szintű rangját jelenti. A kitüntető cím napjainkban a hagyományokon alapuló munkaszereteten és tiszteleten kívül, a modern korhoz való alkalmazkodást, az új berendezések, alapanyagok, technológiák megismerését is jelenti. Mesterképzés napjainkban 26 különféle szakmában szervezhető.

Nógrád megyében ezúttal karosszéria lakatos, hegesztő, gépi forgácsoló, továbbá festő, díszítő, mázoló és tapétázó szakmában indulnak mesterképzések. Az NKIK ugyanakkor felhívja rá a figyelmet, hogy más szakmákban is lehetőség van a mesterképzés elindítására, amennyiben megfelelő számú jelentkezés érkezik.

A tanulóképzést vállaló szakemberek kedvezményesen vehetnek részt a mestervizsgára való felkészítésen. A mesterképzés feltételrendszeréről további információ az NKIK elérhetőségeinek bármelyikén – így például a www.nkik.hu honlapon –, vagy személyesen a szervezet salgótarjáni, Mártírok úti székhelyén kérhető.

Az NKIK ismertetése szerint gyakorlati oktatói képzést és vizsgát is szerveznek azon szakemberek számára, akik nem kívánnak mestervizsgát tenni, de a tanulóképzésbe bekapcsolódnának. A 2019. szeptember elsején életbe lépett változások értelmében a gazdálkodó és egyéb szervezeteknél gyakorlati oktató csak a megfelelő tanúsítvány birtokában végezheti tevékenységét. Az iparkamara ezen tanúsítványok megszerzésére is kedvezményesen biztosít lehetőséget az elkövetkezendő hónapokban.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)