Információs Napon mutatja be salgótarjáni képzéseit az Óbudai Egyetem

Információs Napot tart kedden (2019. január 22-én) az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelye. Az intézmény képzései iránt érdeklődőket 14 órától várják a salgótarjáni Polgármesteri Hivatal Dr. Förster Kálmán termébe.

Az információs nap alapvetően a térség középiskolásainak szól, de a rendezvényre meghívást kaptak a végzős osztályok osztályfőnökei, a középiskolák igazgatói és pályaválasztási felelősei is. Mint azt Székyné dr. Sztrémi Melinda igazgatótól megtudtuk, a programon részt vesznek majd azon Nógrád megyei vállalatok képviselői is, amelyek szakmai gyakorlatra várják a salgótarjáni képzési hely hallgatóit. Jelen lesznek az egyetem vezetői is, akik első kézből tájékoztatják az érdeklődőket a legfontosabb tudnivalókról, az Óbudai Egyetemről, a vidéki műszaki képzésről vagy éppen az informatikai alapképzés sajátosságairól. A rendezvény ideje alatt 3D nyomtatókat láthatnak a fiatalok működés közben, de bepillantást nyerhetnek a 3D tervezés rejtelmeibe is.

Az Óbudai Egyetem 900 millió forintos beruházással a volt Nemzeti Szociális és Családpolitikai Intézet épületében alakítja ki a 21. századi követelményeket kielégítő laboratóriumi, kutatói és hallgatói funkciókat egyesítő salgótarjáni infrastruktúráját. A beruházás hamarosan elindul, a felújítási munkálatok előreláthatólag egy évig tartanak majd. Az egyetem salgótarjáni képzéseit a kampusz elkészültéig a J. L. Seagull Alapítvány Meredek úti épületében tartják.

Székyné dr. Sztrémi Melinda a 3100.hu-nak elmondta azt is, hogy új elemként jelentik majd be a rendezvényen, hogy februártól érettségi előkészítőt hirdetnek salgótarjáni telephelyükön középiskolás fiataloknak matematikából, informatikából és angol nyelvből. Ezen túl arról is szól lesz, hogy kidolgoztak kifejezetten a Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhelyen tanuló hallgatók számára egy speciális ösztöndíjrendszert is. Ennek részleteiről is hallhatnak az érdeklődők kedden – tette hozzá.

Az Óbudai Egyetem 2017 szeptemberében indította el Salgótarjánban kihelyezett képzését, mint Nógrád megye egyetlen felsőoktatási intézménye. Az első évben 4 féléves műszaki mérnökasszisztens felsőoktatási szakképzést indítottak. A tavaly szeptemberben indult tanévtől kezdődően jelentkezhetnek a fiatalok a salgótarjáni telephelyre mérnökinformatikus alapképzési szakra is, amelynek képzési ideje 7 félév. Az Óbudai Egyetem salgótarjáni képzési helyére a műszaki mérnökasszisztens felsőoktatási szakképzést (Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar) és a mérnökinformatikus alapképzést (Neumann János Informatikai Kar) is meghirdették az aktuális felvételi eljárásban.