Influenza – Lecsengőben a járvány Nógrádban

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő nógrádi orvosok jelentései alapján úgy tűnik, hogy a járvány január negyedik hetében tetőzött megyénkben, akkor a múlt hetihez képest kétszer annyi beteget regisztráltak a rendelőkben.

Nógrádban 302 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel február 11-17. között, ez arányaiban – ha kevéssel is, de – még mindig meghaladja a járványküszöböt. Kelet- és Nyugat-Nógrádot külön vizsgálva továbbra is a Salgótarjáni, Bátonyterenyei és Pásztói járásokban több a beteg, az 1-2 évesek kivételével valamennyi korosztályt érintően.

A betegek száma országos összevetésben is csökkent. A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint országos átlagban közel kétszer annyian betegek, mint Nógrádban. A legtöbben a Zala és Győr-Moson-Sopron megyékben élők közül fordultak a háziorvosokhoz influenzaszerű tünetekkel az elmúlt héten.

Az influenzahelyzet miatt továbbra is teljes körű, a kórház minden osztályát érintő látogatási tilalom van érvényben úgy a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban, mint a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Archív fotó: MTI/Honéczy Barnabás)