Influenza – Hétfőtől a salgótarjáni kórház minden osztályára kiterjesztik a látogatási tilalmat

Másfélszer annyi beteg fordult orvosához influenzaszerű tünetekkel Nógrádban a múlt héten mint a megelőző hét nap során – tájékoztatta a 3100.hu-t a Nógrád Megyei Kormányhivatal. Területi halmozódás a pásztói óvodákban jelentkezett. Nógrád megyében a megbetegedettek lakosságon belüli aránya mostanra elérte a járványküszöbnek tekintett érték kétszeresét.

Az EMMI Kórházhigiénés és Járványügyi Felügyeleti Főosztálya figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján összeállított tájékoztatója szerint megyénkben 337 beteg jut 100 ezer lakosra, arányuk az országos átlag kicsivel több mint fele. A legtöbb beteg Fejér megyében van, a legkevesebb Vas megyében.

Az influenzajárvány okán a salgótarjáni kórházban már korábban elrendeltek részleges látogatási tilalmat, a Szent Lázár Megyei Kórházban ez összefoglalónk megjelenésének időpontjában a szülészet-nőgyógyászati; az újszülött-, csecsemő- és gyermekgyógyászati; valamint az intenzív osztályt érinti. A Szent Lázár Megyei Kórház csütörtökön délelőtt arról tájékoztatta a 3100.hu-t, hogy a járvány terjedése miatt 2018. február 19-től (hétfőtől) kezdve a látogatási tilalmat a kórház egész területére kiterjesztik. A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Az influenzajárvány miatt kedden a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban is látogatási tilalmat vezettek be, ez itt a kórház minden osztályát érinti.

 

(Kiemelt fotó forrása: Szent Lázár Megyei Kórház)