Így zajlik majd idén Államalapító Szent István Ünnepe Salgótarjánban

Salgótarjánba érkezik a Szent Korona hiteles másolata, lesz utcabál, ünnepi hangverseny, koncertek, maratoni futóverseny, míg a Megyeháza előtt kereszt emlékművet avatnak fel.

 

2017. augusztus 19-én Salgótarjánba érkezik a magyar Szent Korona hiteles másolata. A Szent József Plébániatemplomban 13:30-kor istentiszteletre várják az érdeklődőket, 16 órakor pedig körmenet indul majd a plébániatemplomtól a Fő térre. A szombati műsorban közreműködnek a Haraszti Ikrek és a Kazári Népdalkör, a Nógrád Táncegyüttes műsora után 19 órától a belvárosban Szent István napi utcabál kezdődik majd.

Augusztus 20-án 11 órától ünnepi hangversenyt rendeznek Szent István király tiszteletére a Szent József Plébániatemplomban. A műsorban közreműködik a Szent Korona Kórus és a Doráti Kamarazenekar. 15 órától a Szent István téren koszorúzási ünnepségre és közös imádságra invitálják a városlakókat. 16 órától a Fő téri ünnepi műsorban a Nógrád Táncegyüttes előadása, UFO Update és R-GO koncert, tűzijáték, valamint Dér Heni fellépése szerepel a programok között. Szintén a Fő téri programok részeként érkeznek majd városközpontba a Losonc-Salgótarján maraton futói.

A Megyeháza előtti parkban kereszt emlékművet állítanak majd augusztus 20-án délelőtt 10 órától, kifejezve a nemzetünk, megyénk és értékeink iránti tiszteletet, egyidejűleg hangsúlyozva az értékteremtés fontosságát.