Idén is megszervezik a Dixieland Fesztiválhoz kapcsolódó ifjúsági dzsessztábort

A táborba 13-25 év közötti fiatalok jelentkezhetnek – tájékoztatta az MTI-t az egyik szervező. Gyetvainé Szorcsik Angéla táborvezető, a Lélekpendítők Társasága elnöke elmondta: április 23. és 27. között immár ötödik alkalommal zajlik majd a tábor Somoskőújfaluban.

Gyárfás István, Winand Gábor és Csík Adolf művésztanárokat, előadóművészeket kérték fel oktatóknak, és bíznak benne, hogy a magyar dzsessz kiválóságaival való együttzenélés felejthetetlen élményt és tanulási lehetőséget biztosít a tábor résztvevői számára – tette hozzá. A táborba 13-25 éves fiatalok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a dzsessz iránt, énekelnek vagy jól játszanak hangszeren, állami vagy alapítványi művészetoktatási intézményben tanulnak, illetve tanultak. Várják határon túli magyar fiatalok jelentkezését is.

A salgótarjáni Tavaszi Fesztivál keretében április 25-től rendezik meg a 35. Nemzetközi Dixieland Fesztivált, amelyen a dzsessztábor hallgatói egy órás koncertet adhatnak majd 27-én, a Beszterce téren. A táborvezető elmondta azt is, hogy az NKA Közművelődés Kollégiumának, a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata anyagi támogatásának köszönhetően a tábori részvétel térítésmentes lesz.

 

Forrás: MTI / Kiemelt fotó: A 2017-es Salgótarjáni Ifjúsági Jazz Tábor résztvevői a Nemzetközi Dixieland Fesztivál színpadán (Fotó: József Attila Művelődési Központ | Facebook)