Idén is lesz összeurópai sebességmérési akció, a lakosság is javasolhat ellenőrzési helyszíneket

3100.hu Fotó: Sebesség-ellenőrzés a lakossági kérésre bevont Salgó úti helyszínen, a nemzetközi akció részeként

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, azaz a TISPOL kezdeményezéséhez idén is csatlakozik a magyar rendőrség is, május 14-én 6 órától másnap reggelig a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz a magyar közutakon.

Az eddigi sebességellenőrzési akciókhoz hasonlóan a rendőrség ezúttal is várja a lakossági javaslatokat a traffipax-helyszínek kijelöléséhez. A Nógrád megyében élők május 3-ig bezárólag javasolhatnak ellenőrzési helyszínt a megyei rendőr-főkapitányságnak a

speedmarathon@nograd.police.hu

e-mail címen keresztül.

Tavaly április 19-én reggel bár elindult az akció, de még a délelőtti órákban felfüggesztették azt az időjárási helyzet miatt. Emlékezhetünk rá: a már zöldellő vegetációra a térségben, de főként a Mátra és a Bükk magasabb régióiban több tíz centiméternyi hó hullott azokban az órákban. A hó súlya alatt az útra dőlt fák lényegében elzárták a külvilágtól a Mátra felsőbb régióit, leszakadtak az elektromos vezetékek, a galyatetői nagyszállóban több mint kétszázan ragadtak fent. 2016-ban összesen 18 gyorshajtót fogtak a 24 órás ellenőrzés ideje alatt a nógrádi utakon. Akkor többek között egy salgótarjáni, Salgó úti helyszínen is a lakosság kérésére vonultak fel a rendőrök a sebességmérő készülékkel.

 

3100.hu Fotó: Sebesség-ellenőrzés a lakossági kérésre bevont Salgó úti helyszínen, a 2016-os nemzetközi akció részeként