Idén is lesz Nógrád megyei kerékpáros a Tour de Hongrie mezőnyében

Újra lesz nógrádi kerékpáros a Tour de Hongrie mezőnyében Rózsa Balázs balassagyarmati kerékpáros személyében.

A 2019-es körversenyhez hasonlóan idén is Balassagyarmatról rajtol majd a 200 kilométer feletti távú királyetap, így Rózsának ismét abban az élményben lehet majd része, hogy szülővárosát is érinti egy jelentős nemzetközi sportesemény során. A profi kerékpáros a luxemburgi székhelyű Team Differdange – GeBa, majd a székelyföldi Team Novák színeiben versenyezett az elmúlt években, klubjaival rendre ott volt a magyar körverseny rajtjánál. Öt éve a Tour de Hongrie legjobb magyar versenyzője volt, tavalyelőtt pedig a Balassagyarmatról induló szakaszra voltak jelentősebb tervei, de a mezőny másként alakította a szakaszt. Rózsa Balázs immáron a profi minősítés nélküli magyar Epronex – GESU Bikewear Cycling Team sorát erősíti, a körversenyen a magyar válogatott tagjaként lesz ott a mezőnyben.

Balassagyarmatról indul és Salgótarjánt is érinti majd a Tour de Hongrie negyedik szakasza

Siófokról rajtol és budapesti etappal végződik a május 12. és 16. között sorra kerülő 42. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny.

A május 12. és 16. között sorra kerülő Tour de Hongrie Siófokról rajtol és budapesti etappal végződik. Balassagyarmatról indulva Szécsényen, Salgótarjánon és Kisterenyén keresztül, majd a 23-as számú úton hagyja majd el a mezőny Nógrád megyét, a Kékestetőn végződő etap 204 kilométerére több mint 3000 méter szintkülönbség jut majd május 15-én.

 

Kiemelt archív fotó: Rózsa Balázs, még a Team Differdange-GeBa színeiben (Fotó: Team Differdange-GeBa)