Idén is emlékmenettel tisztelegnek a doni hősök előtt

Immáron két évtizedes múlttal a háta mögött veszi kezdetét újra a Doni Hősök Emléktúra. Az eddigi évek gyakorlatához hasonlóan ezúttal is több útvonalon menetelnek a Magyar Honvédség katonái, hagyományőrzők és civil megemlékezők – írja a honvedelem.hu.

A január 16. és február 10. közötti időszakban összesen 11 különböző menetszázad teljesít majd 1-4 nap közötti meneteket. Az emléktúra első hetén öt csoport indul el, amelyek közös központi útba indító ünnepségét január 16-án este öt órakor Székesfehérváron, a Szent István templomnál rendezik meg.

2020. február elsején – a tavalyi útvonal “fordítottján” – Karancslapujtő és Salgótarján között is teljesítmény felmutatásával kívánnak tisztelegni a XX. Doni Hősök Emléktúra “Nógrád” menetszázadának résztvevői.

Az emlékmenethez bárki csatlakozhat akár egész vagy csak rész távon is, de azokat is szeretettel várják, akik csak az emlékműveknél, illetve a megemlékező műsoron szeretnének részt venni.

Jásdi Balázs, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Osztály hagyományőrzéssel foglalkozó munkatársa, a Magyar Tartalékosok Szövetsége hagyományőrző tagozatának vezetője a Doni Hősök Emléktúra rendezvénysorozat főszervezője elmondta, hogy minden menetszázadban örömmel látnak önkéntes tartalékos katonákat, akár alegység szintjén, önálló menetszázadot alkotva is.

 

honvedelem.hu nyomán / 3100.hu Fotó: A 2019-es megemlékezés résztvevő Salgótarján határában