Idén is biztonsági szolgálattal megerősítve felügyelik majd a közterületek rendjét Salgótarjánban

Az elmúlt év pozitív tapasztalatai alapján Salgótarján önkormányzata úgy döntött, hogy idén is szerződést köt azzal a biztonsági szolgálattal, melyet a városi közterületek rendjének fenntartásával bíztak meg.

A Salgótarján Ma önkormányzati havilap tájékoztatása szerint elsősorban a nyári időszakban egyre inkább elszaporodtak a város közterületein a kirívó, a jó érzésű embereket jogosan felháborító viselkedési formák. Az ezeket elkövető – a legtöbb esetben nem is salgótarjáni – személyek ellen elsősorban a rendőrség feladata volna fellépni, hiszen az ő joguk és kötelességük a rendfenntartás – olvasható a lapban. Hozzáteszik ugyanakkor azt is, hogy bár akadtak rendőrségi akciók hasonló céllal, ezek azonban tartós megoldást egyelőre nem hoztak a problémákra.

A városvezetés ezért tavaly úgy döntött, hogy biztonsági szolgálatot szervez a város utcáira, a megbízott cég egészen a karácsonyi ünnepekig végezte ezt a feladatot. Az önkormányzat a városlakók pozitív visszajelzéseire is alapozva döntött úgy, hogy az idei évben ismételten szerződteti a biztonsági szolgálatot erre a célra.

A lap azt írja továbbá, hogy a tárgyalások a rendőrséggel is folyamatosak, úgy tűnik, idén erről az oldalról is több segítségre számíthatnak a salgótarjániak az utcai rendfenntartásban.