Huszonötezer nógrádi fiatalnak kezdődött meg a vakáció

Diákok játszanak az utolsó tanítási napon a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Székhelyintézményében (Fotó: MTI/Komka Péter)

Hatezer óvodásnak, több mint tizenháromezer általános iskolásnak és közel hatezer középiskolának köszöntött be, vagy köszönt be napokon belül a vakáció Nógrád megyében. Kivételt képeznek ez alól persze az érettségizők – az emelt szintű szóbeli vizsgák már véget értek, tegnap kezdődtek a középszintű szóbelik.

Szomorú adat, hogy a vakációzó nógrádi fiatalok száma 2001 nyarán, 18 éve még másfélszer ennyi volt mint most, akkor 37 ezer 500 óvodásnak és iskolásnak köszöntött be a nyári szünet megyénkben.

Egy diák az utolsó tanítási napon a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Székhelyintézménye előtt (Fotó: MTI/Komka Péter)
Egy diák az utolsó tanítási napon a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Székhelyintézménye előtt (Fotó: MTI/Komka Péter)

Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. Az idén a legnépszerűbb tábortéma a sport, amit az idegen nyelvi és informatikai, programozótáborok követnek holtversenyben, a harmadik helyen pedig a készségfejlesztő és katonai táborok állnak – mondta a Táborfigyelő portál vezetője a köztévében.

Tóth Béla hozzátette: egyre több a meghökkentő témájú – jobb agyféltekés rajzolást fejlesztő, okostelefonos animációs – tábor, amelyekre a kereslet is folyamatosan nő. Közölte azt is, hogy ezen a nyáron országosan rekordszámú, több mint 215 ezer gyermek fog legalább egy hetet táborban tölteni.

 

MTI nyomán / Kiemelt fotó: Diákok játszanak az utolsó tanítási napon a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Székhelyintézményében (Fotó: MTI/Komka Péter)