Húszfős drogkereskedő bűnszervezettel szemben zárta le a nyomozást a rendőrség

Bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal visszaélés, valamint kábítószer birtoklása ügyekben zárta le a nyomozást a Balassagyarmati Rendőrkapitányság egy 30 éves szlovák állampolgár férfi és 19 társával szemben.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a szlovák állampolgárnál még 2017 nyarán, egy közúti ellenőrzésen találtak nagyobb mennyiségű kábítószert. Volt nála még az értékesítésből származó közel 1 millió 200 ezer forint és további 5 millió forint értékű valuta is.

Mint kiderült, a férfi ekkor már több mint két éve, heti 2-3 alkalommal értékesített kábítószert és új pszichoaktív anyagot Balassagyarmaton és a szlovákiai Ság községben, hat társa részére. Ők további személyeket szerveztek be a terítésbe. Egy 28 éves nő például új pszichoaktív anyagok hígításában nyújtott segítséget, az összesen húsz fős szervezet tevékenysége pedig kiterjedt Szanda, Nógrádmarcal és Dejtár településekre, valamint ezek környékére is. 18 év alattiak számára is árulták a kábítószert.

A nyomozók összesen fél kiló zöld növényi törmeléket, kicsivel több, mint 35 gramm fehér port, különböző tablettákat és azok értékesítéséhez szükséges eszközöket foglaltak le. Találtak metamfetamint, amfetamint, kokaint, úgynevezett holland port és marihuánát is.

Hárman előzetesben vannak, négyen bűnügyi felügyelet alatt állnak, egy személy szabadságvesztését tölti. A 14 férfiból és 6 nőből álló bűnszervezet ügyét a rendőrség átadta az ügyészségnek.

 
(Fotók: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)