Hollywoodi sikerprodukcióval lép fel Budapesten a Zenthe Ferenc Színház

 

Generációk konfliktusait dolgozza fel az ötödik születésnapját ünneplő Zenthe Ferenc Színház produkciója.

 

Hétköznapi embertelenséget, generációk átörökített sérelmeit feldolgozó előadással érkezik a fővárosba 2017. május 19-én a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. Az ötödik születésnapját ünneplő társulat az Augusztus Oklahomában című, világhírű Tracy Letts-darabot viszi el a József Attila Színházba, amelynek érzelemdús, felkavaró jelenetei szélviharként ragadják magukkal a nézőt. Az amerikai Broadway- és hollywoodi-siker újraálmodott magyar családi drámájában Vándor Éva, Jászai Mari-díjas színművésznő alakítja a főszerepet, a talaját vesztett anya karakterét. Az abszurd humorral, ugyanakkor nyers szókimondással tarkított dialógusokban az elfojtott vágyak és felszín alatt évtizedekig lappangó, veszélyes titkok kerülnek terítékre, a csontvázak pedig sorra dőlnek ki a szekrényből…

Az önmagát felemésztő, tragikus sorsú család karakteres nőalakjait a társulat olyan jeles színművészei jelenítik meg, mint a Jászai Mari-díjas Vándor Éva, a Jászai Mari- és Vastaps-díjas Bozó Andrea, valamint a Madách-díjas P. Kerner Edit és a Csinibabában nyújtott alakításával a köztudatba fiatalon berobbant Kovács Vanda, aki nem mellesleg a népszerű Kovács Lajos Jászai-díjas, Érdemes művész lánya.

 

 

Az Augusztus Oklahomában c. fekete komédia díszbemutatójára a vidéki színházak legjobb előadásaiból is válogató József Attila Színházban kerül sor. Az érdeklődés már most kimagasló a produkció iránt.

Zenthe Ferenc születésnapján, április 24-én lesz 5 éve, hogy megalakult színházunk, a fővárosi premier méltó megünneplése az elmúlt küzdelmes, de ugyanakkor felemelő fél évtizednek. Ezúton is köszönöm Nemcsák Károlynak, egyik legfontosabb partnerünk, a József Attila Színház direktorának nagylelkű támogatását a díszbemutató létrejöttéhez! Egy sokszereplős, nagyívű, impozáns kiállítású produkciót álmodunk színpadra, amelyből reményeink szerint országos turné is kerekedhet

– nyilatkozta Simon Lajos, a Zenthe Ferenc Színház igazgatója.

 

A fiatal teátrum nem titkolt célja ugyanis egy országos hírű előadás színrevitele.

Bízom benne, hogy a premier egy új dimenziót nyit majd meg a színház életében, és egy sikeres előadás után – eddigi játszóhelyeink megtartása mellett – újabb városokban is lehetőséget kapunk a bemutatkozásra. Egy igazi színházi csemegével készülünk megkoronázni az elmúlt öt évet!

– árulta el Susán Ferenc, Vastaps-díjas rendező.

 

 

Fotók: Zenthe Ferenc Színház