Hivatalosan is Simon Tibor a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje

Simon Tibor pedagógust, korábbi önkormányzati képviselőt indítja a Fidesz-KDNP Salgótarjánban a február 28-i időközi polgármester-választáson – jelentették be hivatalosan is mai sajtótájékoztatójukon.

Simon Tibor kifejtette, hogy programjának fontos részét képezi a város gazdasági életének megújítása, a helyi vállalkozások megerősítésével, a 2020-ig a város rendelkezésére álló, 9,2 milliárd forint uniós forráskeret hosszú távú érdekeket szolgáló felhasználásával. Utóbbi célra vállalkozási iroda alapítását is tervezik. A 21-es főút újabb szakaszainak négysávúvá bővítése szintén szerepel programjában, mely immáron teljes mértékben eléri majd Salgótarjánt.

A várospolitikáról elmondta, hogy olyan vezetést szeretne, amely a helyi polgároktól a kormányzatig együttműködik mindazokkal, akik tenni szeretnének Salgótarjánért.

[highlight background=”#333″ color=”#fff”] Ebben Fekete Zsolt MSZP-s alpolgármester – baloldali polgármesterjelölt – munkájára is számítana a jövőben. [/highlight]

Hozzátette: az is fontos lenne, hogy a fiatalok a városban maradjanak, vagy visszatérjenek azok, akik elkötöztek Salgótarjánból, de ennek alapja a gazdasági megújulás. Utalt arra, hogy önkormányzati képviselőnek 2002-ben és 2006-ban is egyéni körzetben választották meg, a második ciklusban pártjának frakcióvezetője volt a városi közgyűlésben.

Simon Tibor bemutatkozásként elmondta, salgótarjáni születésű lokálpatrióta, pedagógus, a Gagarin általános iskola, majd a salgótarjáni összevont intézmények igazgatója volt. A helyi tankerület igazgatója, majd a szakminisztérium osztályvezetője lett, jelenleg is Budapesten dolgozik, naponta ingázik.

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón közölte: a várost 12 évig az MSZP, 8 évig a Fidesz irányította, majd 2014 októberétől újra a szocialisták.

Minden esetben a választópolgároknak volt és van igaza, akkor is, amikor 2006-ban leváltották a baloldali, 2014-ben a jobboldali városvezetést

– mondta, majd hozzátette: a városi közgyűlés a Fidesz vezetése mellett is követett el hibákat, hozott olyan döntéseket, amelyeket ma már nem hozna meg, de ezekből – reményei szerint – tanultak is.

A szocialista városvezetés 14 hónapja zsákutca volt. Aki képes kormányzati támogatás elérésére is Salgótarján érdekében, az Simon Tibor

– fogalmazott a képviselő.

Skuczi Nándor (Fidesz-KDNP), a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke kifejtette: a kellő alázattal és szerénységgel végzett, az emberek érdekeit szolgáló munka meghozza eredményét, ehhez pedig a kormányzat segítségére is számíthat a város.

Nyugodt szívvel bízhatják Simon Tiborra a választók Salgótarján jövőjét. A tisztelt baloldali érzelmű választópolgárok is támogassák őt, gondolják át azt, hogy ez a választás nem pártokról, hanem Salgótarján jövőjéről szól. Simon Tibor az egész város fogja képviselni, amennyiben kitüntetik őt bizalmukkal a polgárok

– tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke.

 

MTI nyomán

Kiemelt fotó forrása: Simon Tibor polgármesterjelölt | Facebook