Hitelkártyával is jól megoldhatja a karácsonyi ajándék vásárlást

Ma már a hitelkártya is tökéletesen megfelel arra, hogy a karácsonyi ajándékokat meg tudjuk vásárolni. Nem szükséges egész évben az ajándékokra spórolni, hiszen a kártyás költések segítségével csak a rákövetkező hónapban válik esedékessé a kölcsön visszafizetése. A bankok ajánlatait most karácsony előtt különösen érdemes megnézni, mert sokszor akciókat hirdetnek meg a kártyás konstrukciókra is.

 

Mit lehet vásárolni a hitelkártyával?

Hitelkártyával akár a boltokban a különféle vásárlásainkat is fizethetjük, de bármi számításba jöhet, amit kártyával lehet fizetni. Lehet ez egy karácsonyi vacsora a családdal, egy háztartási kisgép megvásárlása, ruha vásárlás és még hosszan sorolhatnánk. A ma még mindig oly népszerű drágább legókat is megvásárolhatjuk a kicsiknek a karácsonyfa alá a hitelkártya segítségével.

Ezen felül, ha úgy érezzük, hogy karácsonykor az egész család megérdemel egy pihenést, akkor egy wellness pihenést is befizethetünk, azoknál az utazási irodáknál ahol lehet bankkártyával fizetni. Természetesen nagyon sokszor a helyszínen kell az utazást kifizetni, a szállodáknál. Ilyen esetekben érdemes előre érdeklődni, hogy elfogadják-e hitelkártyánkat.

 

Hol tudunk a legjobb áron kártyát igényelni?

A Budapest Bank Go hitelkártyája jelenleg kedvezményt is kínál, hiszen minden tankolásnál 3% megtakarítást ígér, és ha a benzinkúton vásárolunk, akkor azt is fizethetjük a kártyánkkal. Minden egyéb vásárlásból, de még a csoportos beszedési megbízások költségéből is 1%-ot írnak számunkra jóvá. Ezen felül a bank oldalán tájékozódhatunk, hogy még mely vásárlásokat intézhetjük a kártyánk segítségével. A Budapest Bank egy MasterCard-ot fog kibocsátani részünkre, amellyel belföldön és külföldön egyaránt tudunk fizetni.

Pénzkiadó automatáknál még pénzt is lehet vele kivenni, de annak igen magas a költsége így inkább a kártyás fizetést javasoljuk. Interneten is lebonyolíthatjuk a vásárlásokat, ha nem szeretnénk végig járni a túlzsúfolt üzleteket, hiszen a dombornyomott kártya erre is alkalmas. Az elérhető hitelkeret jelenleg 1 millió forint. A főkártya mellé természetesen társkártyát is lehet igényelni, amelyet vagy házastársunknak, vagy a szüleinknek is kérhetünk. Minden kártya mellé maximum 3 társkártyát lehet igényelni.

Amennyiben mégis a készpénzfelvétel mellett döntünk, úgy azt a hitelkeretünk 60 százalékáig tehetjük meg, azaz 1 millió forint esetében 600 000 forint a felvehető összeg. Ilyenkor a kamatot mindig a tranzakció napjától fogják felszámítani. A hitelkamat a hitelkártyák esetében évi 34,16% és a kamat pedig rögzített. A kártya mellé érdemes egy Mobilbank szolgáltatást is igényelni, amelynek segítségével havi díj ellenében biztonságos kártyahasználatot tesz elérhető számunkra a bank. Minden egyes tranzakcióról SMS üzenetben értesítenek bennünket, így ha illetéktelen kezekbe is kerül kártyánk, annak letiltásáról azonnal intézkedhetünk.

Ezen felül a kártyahasználat is sokkal jobban nyomon követhető, hiszen a banki felületen láthatjuk a költéseinket és azok díjának alakulását is. Ennek segítségével a hitelkártya használat sokkal jobban nyomonkövethetővé válik és nem ér minket meglepetésként annak díja sem. Emellett a bankkalkulator.hu oldalon számtalan más bank hitelkártya kínálata között válogathatunk otthonunk kényelméből. nem szükséges bemenni a bankfiókba, hiszen az oldalon keresztül is kérhetünk információkat és időpontot az ügyintézőktől.

(x)