Hiányszakmákban szereztek képesítést a salgótarjáni kórház szakdolgozói

Tizenhárom különböző hiányszakmában szerzett képesítést a Szent Lázár Megyei Kórház összesen 36 egészségügyi dolgozója. Az intézmény 250 millió forint támogatásból valósíthatott meg képzési programokat az egészségügyi ágazat szolgáltatás-fejlesztése céljával.

A kórház 3100.hu-hoz eljuttatott közleményében kiemelte, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az egészségügyi humán erőforrás megfelelő szintű biztosítására. Fontos cél továbbá az egészségügyi dolgozók megtartása és folyamatos képzése, valamint a hiányzó személyi kapacitások pótlása.

Az elmúlt két évben képeztek többek között aneszteziológiai szakasszisztenseket, műtőssegédeket, pszichiátriai szakápoló és gyógyfoglalkoztatókat, CT/MR szakasszisztenseket, továbbá felnőtt intenzív, onkológiai és sürgősségi szakápolókat is.

Azzal párhuzamosan, hogy javult munkaerő szakképzettsége és csökkent a hiányszakmák száma, megnövekedett a betegekre fordítható idő, mellyel a betegbiztonság és az ellátási színvonala is emelkedett – közölte a Szent Lázár Megyei Kórház.

 

(Kiemelt fotó forrása: Szent Lázár Megyei Kórház | Facebook)