Hétvégenként újra közlekedik a gumikerekű kisvonat

Június 6-tól kezdődően újra jár a gumikerekű turisztikai kisvonat, elsősorban Eresztvény és Salgóbánya között. Menetrendje a tavalyinak megfelelő.

A gumikerekű kisvonattal délelőtt a Balassi Bálint Megyei Könyvtár elől indulva lehet feljutni Eresztvénybe. A járművel ezt követően késő délutánig Salgóbánya felé (és onnan vissza) lehet utazni, vagy egy rövidebb kört tenni a Dornyay turistaház felé. Az eresztvényi játszótér és salgóbányai ifjúsági tábor melletti parkoló közötti utazás megszakítható. Ez azt jelenti, hogy ha valaki Salgóbányán leszáll a járműről és felsétál például a salgói várba, oda-vissza érvényes menetjegye érvényes az egy vagy akár két órával későbbi visszaindulási időpontra is. A gumikerekű kisvonat utolsó járatával Eresztvényből a városközpontba lehet eljutni.

A koronavírus-járvány okán hozott intézkedések érvényesek az utasokra is, így a megfelelő védőtávolságok betartása érdekében egyelőre korlátozott számban tudnak utasokat szállítani. A gumikerekű kisvonatot üzemeltető Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpontja azt kéri, hogy az utazni szándékozók az orrot és szájat eltakaró maszkot vagy sálat is viseljenek az utazás során.

 

3100.hu Fotók: Hétvégenként újra közlekedik a gumikerekű turisztikai kisvonat, elsősorban Eresztvény térségében