Hétköznapokon is a szabadnapokra érvényes menetrend szerint járnak a buszok hétfőtől Salgótarjánban

Salgótarján első, a tömegközlekedésben forgalomba állított elektromos autóbusza 2019. április 15-én (Fotó: 3100.hu)

Hétfőtől (2020. május 11-től) kezdődően munkanapokon is a szabadnapokra érvényes menetrend szerint járnak majd a buszok Salgótarjánban. Az intézkedésről szóló polgármesteri határozatot Tolnai Sándor, a salgótarjáni közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának tagja osztotta meg közösségi oldalán. Eszerint a módosítási igény mellett további kérés a Volánbusz felé, hogy kísérjék figyelemmel az autóbuszjáratok leterheltségét, illetve az utazási igényeket; szükség esetén pedig tegyenek javaslatot a menetrend esetleges módosítására.

Sándor Tolnai

(null)

A salgótarjáni helyi buszközlekedésben egy normál munkanapon összesen közel 3150 kilométert tesznek meg a buszok, a jelenleg még érvényes tanszünetes menetrend szerint pedig szűk 3000 kilométert. A szabadnapi buszközlekedés napi bő 1900 kilométert jelent, ami néhány kilométer híján megegyezik a munkaszüneti napokra érvényes menetrend futásteljesítményével.

Egy normál munkanapon 296 járat indul útnak Salgótarjánban, tanszünetes munkanapokon 283, szabadnapokon és munkaszüneti napokon pedig egyaránt 176. A futásteljesítmény különbsége a szabadnapi és a munkaszüneti napokra érvényes menetrendek között abból adódik, hogy szombatonként néhány járat idegéri betéréssel közlekedik a piac jobb elérhetősége érdekében. Hétfőtől annyi különbség lesz a hétköznapok és a szombatok között, hogy a munkanapokon négy darab 9-es jelzésű járattal több közlekedik az ipari park viszonylatában.

A 2020. május 11-től érvényes menetrend ide kattintva található.

 

Hétfőtől ismét az első ajtón kell felszállni a buszokra

Hétfőtől ismét az első ajtón kell felszállni a Volánbusz Pest megyét és Budapestet nem érintő járataira és bizonyos feltételekkel jegyet, bérletet is lehet vásárolni a buszvezetőktől – közölte a közlekedési társaság pénteken az MTI-vel. A közleményen azt írták, hogy a buszon egyszerre egy jegyet vagy bérletet vásárló utas lehet, a többieknek a peronon kell várakozniuk egymástól másfél méteres távolságra.

A jegyvásárlás miatt nem állítanak fel buszvezetőt elhatároló kordont, de az első üléssorokat lezárják, azokon nem lehet utazni – tették hozzá. Emlékeztettek: május 4-től kötelező a szájmaszk viselése a Volánbusz járatain, az autóbusz-állomásokon, várótermekben, pénztáraknál és személyes ügyfélszolgálati pontokon, az utazás során pedig be kell tartani a másfél méteres távolságot.