Hétfőtől módosul a vasúti menetrend Somoskőújfalu és Hatvan között

 

A MÁV-START folyamatosan elemzi a tavaly decembertől érvényes menetrendet az utasok észrevételei, a vonatok foglaltsági adatai és menetrendszerűsége alapján. A tapasztalatokra reagáló, idei első menetrend-módosítással hétfőtől több vasútvonalon lépnek életbe változások, melyek kedvezőbb utazási és csatlakozási lehetőségeket nyújtanak az utasoknak – közli honlapján a társaság.

 

A Hatvan – Somoskőújfalu vasútvonalon három perccel csökken a menetidő Hatvan és Apc-Zagyvaszántó között. Az Eger felőli csatlakozás biztonságának javítása miatt öt vonat a korábbinál három perccel később indul majd Hatvanból, mint eddig – olvasható a MÁV honlapján.

Hatvan és Somoskőújfalu között már évek óta ütemes menetrend van érvényben. Ennek lényege, hogy könnyen tervezhető az utazás, mivel minden órában ugyanabban a percben közlekednek a vonatok. A menetrendet áttekintve érdekes a mostani módosítás abból a szempontból, hogy ezzel az erővel minden szerelvény indulási idejét áttehették volna 10 helyett az adott óra 13. percére. A módosítással mindösszesen annyiról van szó ugyanis, hogy az egri csatlakozás biztonsága érdekében Hatvanból később induló vonatok Apc-Zagyvaszántó állomáson csak kettő percet várakoznak a vonatkeresztezésre, míg a többi esetben itt öt percet várakoznak a szerelvények.

 

Nógrád megye vasúti közlekedését érintő információ még, hogy április 1. és 30. között vonatpótló autóbuszok közlekednek a Vác – Balassagyarmat vasútvonal Nógrád és Diósjenő települések közötti szakaszán, pályakarbantartási munkálatok miatt. A megnövekedő menetidő okán a fenti időszakban később indul Ipolytarnóc felé a délelőtti, csatlakozó szerelvény.