Hétfőn visszaáll a jelenléti oktatásra a közgazdasági iskola Salgótarjánban

3100.hu Fotó: A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikuma3100.hu Fotó: A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikuma

Negatív koronavírus-tesztek eredményeként egy hét után visszaáll a digitálisból a jelenléti oktatásra a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikuma. Az intézmény szeptember 7-én elővigyázatosságból állt át a járvány elején bevezetett, már bevált oktatási módra, mert vendégtanárainak anyaintézményében, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában szeptember 2-án megjelent az új típusú koronavírus.

Digitális oktatásra tér át hétfőtől két salgótarjáni középiskola és a kollégium is

Az intézmény egyik tanárának koronavírus-tesztje pozitív lett, így a fertőzés elterjedésének megakadályozása érdekében digitális oktatásra tér át hétfőtől a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolája – közölte a szervezet. Baranyi Zoltán, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum főigazgatója hangsúlyozta: egyetlen iskola egyetlen tanáránál mutatták ki az új típusú koronavírus jelenlétét, vele kapcsolatosan a tisztiorvosi szolgálat már végzi a kontaktok kutatását.

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum 3100.hu-hoz eljuttatott közleményében Baranyi Zoltán főigazgatója kiemeli: az időközben elvégzett koronavírus-tesztek igazolták, hogy a Táncsicsban is tanító pedagógusok nem kapták el a betegséget, és a kereskedelmi iskolában is mindössze két pedagógusban mutatták ki a fertőzést. “Ez utóbbi két kolléga egyébként jól van, a betegség enyhe tüneteivel várja otthonában a teljes gyógyulást” – fogalmazott Baranyi Zoltán.

A főigazgató hangsúlyozta: mindkét középiskola alapos fertőtlenítésen esik át, szeptember 14-én pedig újra megnyitja kapuit a diákjai előtt a Táncsics Mihály Technikum. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola várhatóan egy héttel később, szeptember 21-én kezdi újra a jelenléti oktatást – tette hozzá.

Barta Rita, a kereskedelmi iskola igazgatója jó munkát és nagyon jó egészséget kívánt az iskola dolgozóinak nevében, egyben az újbóli találkozásig azt kérte minden tanulójuktól, hogy tartsák a kapcsolatot a tanáraikkal és aktívan vegyen részt a digitális tanulási folyamatban.

 

3100.hu Fotók: A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikuma