Hétfőn este bemutatják a salgótarjáni kosárlabdacsapat 2019/2020-as bajnokságra készülő keretét

Azzal, hogy feljutottunk az “elit csoportba”, ismét visszakerültünk arra a térképre, amit hivatalosan is jegyeznek a kosárlabdasportban. Ezt Dániel Tamás, a Salgótarjáni KSE klubmenedzsere nyilatkozta néhány héttel ezelőtt a klub honlapján megjelent interjúban azzal kapcsolatban, hogy a csapat – osztályt lépve – ősztől az NB I/B piros csoportjában, más néven felsőházában, a hazai második vonalban szerepel majd.

A klubmenedzser úgy fogalmazott, hogy a piros csoportban nem lesz félvállról vehető meccsük, minden összecsapás rangadó lesz. Ehhez olyan csapat kell, amelyik bírja a terhelést, tud meccseket nyerni és beleszól a bajnokság menetébe is – mondta, hozzátéve, hogy nem fognak rögtön a legjobbak közé tartozni, de fejlődést, előrelépést, biztos pozíciót elvár a társaságtól.

Dániel Tamás arra is kitért, hogy a lehetőségekhez képest minél több játékost szeretnének megtartani a mögöttünk hagyott szezon csapatából, ha ez megvalósul, melléjük további három, maximum négy új igazolást terveznek. Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy mindemellett a Soós Gábor-Szabó Zoltán edzőpáros elmúlt 6-7 évi munkája eredményeképpen, a bő felnőtt keretbe több helyi nevelésű fiatal is bekerülhet.

Hétfőn este a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban – az utánpótláskeretek mellett – hivatalosan is bemutatják a csapatot. Dániel Tamás a 3100.hu megkeresésére elöljáróban annyit árult el, hogy a szurkolók hétfőn este megismerhetik az elmúlt hetekben a csapathoz érkezett öt új játékost, ugyanakkor tárgyalások folynak egy hatodik sportoló, egy tehetséges fiatal leigazolásáról is. A csapattól végül négyen távoztak az átigazolási időszakban – tette hozzá a klubmenedzser. Arra, hogy ki maradt az osztálylépést kiharcoló keretből, illetve ki érkezett a salgótarjáni klubhoz, hétfőn este derül fény. A városi sportcsarnokban 18:30-kor kezdődő eseményen egy bemutatóedzést is tart majd a felnőtt keret, mellettük bemutatják az utánpótláscsapatokat is.