Hét nap, nyolc színdarab – III. Őszi Nemzetközi Színházi Fesztivál Füleken

Hét nap, nyolc színdarab. Ez az idei őszi színházi fesztivál programja Füleken, melyet a Városi Művelődési Központ szervez a színházkedvelőknek 2015. október 19-től október 25-ig.

A helyi Zsákszínház társulata ma 18:00 órai kezdettel Eve Ensler: Alávalók című drámájával nyitja meg a fesztivált Gyetvai Viktória és Bódi Andrea rendezésében, melyet szigorúan a 18 éven felüli nézőknek ajánlanak.

A szervezők azonban a gyerekekről sem feledkeztek meg. Három előadás várja őket: Október 19-én a Városi Művelődési Központban a helyi Apropó mutatja be a Fülek bokáig című dramatizált játékot 10 órai kezdettel, ezt követően 10 óra 30 perctől a Füleki Gimnázium Zsibongó Kisszínpadának előadásában Arany János: A walesi bárdok című versének dramatizált változatát láthatja a gyermekközönség.

Október 20-án 10 órai kezdettel a Gulliver naplója című szlovák nyelvű mesejátékot tekinthetik meg a gyerekek a besztercebányai Hotel Mária Színház előadásában.

Október 22-én 18 órakor a hetényi Csavar Színház Gál Tamás közreműködésével mutatja be Griskovec: Hogyan ettem kutyát? című monodrámáját.

A losonci Kármán József Színház legújabb összeállítását, a Dalos étlapot október 23-án tekinthetik meg a zenés játékok kedvelői 18 órai kezdettel.

Mikszáth Kálmán: Különös házasság című regényének színpadi változatát viszi színre a Komáromi Jókai Színház október 24-én a Kossuth-díjas Valló Péter rendezésében 18 órakor.

Az őszi színházi fesztivál záróakkordjaként október 25-én Moliére: Képzelt beteg című vígjátékát láthatja a nagyérdemű közönség a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház vendégelőadásában, Koltai Róbert főszereplésével.

A fesztivál valamennyi előadása a Városi Művelődési Központban valósul meg, s az összes esti előadás 18 órakor kezdődik. A heti bérlet ára 8 Euróba kerül, de belépők minden előadásra külön-külön is kaphatók elővételben, vagy az előadások napján a Városi Művelődési Központ pénztárában. Az idei, immár III. Őszi Nemzetközi Színházi Fesztiválon neves művészek közreműködésével minden bizonnyal fergeteges előadásokat láthat majd a színházkedvelő közönség – tájékoztatta honlapunkat a füleki Városi Művelődési Központ.