Hét képviselőjével a testületben irányíthatja Farkas Attila Pásztót

A nyolctagú képviselő-testületbe heten a Fidesz-KDNP színeiben ülhetnek be Pásztón – derül ki a Nemzeti Választási Iroda által közzétett adatokból.

Mint arról tegnap már beszámoltunk: Farkas Attilát választották polgármesterré a pásztói szavazók. A Fidesz-KDNP polgármesterének nyolc képviselőjelöltje közül heten ülnek be a képviselő-testületbe. Az, hogy nem teljes mértékben kormánypárti testület állt fel, mindösszesen nyolc szavazaton múlt: hét vokssal kapott ugyanis kevesebbet Volek György, mint a végül nyolcadikként bejutott független Kerekes Lóránt.

A pásztói képviselő-testületet Dr. Kanyó Roland, Veres Róbert, Bodrogi István, Káposzta Csaba, Zeke Tamás, Dr. Halász István, Barna Tibor Józsefné és Kerekes Lóránt alkotják.

Farkas Attila polgármester a 3100.hu megkeresésére elmondta, hogy örül a képviselők erős felhatalmazásának, azt azonban sajnálja, hogy Volek György – aki 2002-től volt tagja a városvezetésnek – kevéssel, de kimarad a testületből. Farkas Attila ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a nyolcadikként bejutott független képviselőt igazi lokálpatriótának tartja, akivel véleménye szerint a konstruktivitás jegyében jól együtt tudnak majd dolgozni a kitűzött célok és Pásztó fejlődése érdekében.

 

Kiemelt fotó: Farkas Attila polgármester (középen), a Fidesz-KDNP képviselővé választott hét jelöltje, bal szélen Volek György, aki a kilencedik legtöbb szavazatot szerezte meg, így ő végül nem került be a testületbe (Fotó: Farkas Attila közszereplő | Facebook)