Hét helyszínen kellett segíteni a katasztrófavédelem munkatársainak a hétvégén

Kiemelt fotó: Eresztvényben a Karancs Speciális Mentőszolgálat segített az Országos Mentőszolgálatnak (Fotó: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Tíz bejelentés érkezett az elmúlt hétvégén a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére, a bejelentések közül három bizonyult téves jelzésnek.

Szalagkorlátnak ütközött, majd az oldalára borult egy személyautó szombaton reggel a 21-es főúton, Tar közelében. A kocsiban egy ember utazott, aki saját erejéből elhagyta a járművet, őt a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen ellátták. A pásztói hivatásos tűzoltók vonultak a műszaki mentés helyszínére, az egység áramtalanította a járművet, majd az autómentő kiérkezését követően részt vettek a roncs úttestről történő eltávolításában, ezzel együtt a forgalmi akadály megszüntetésében.

Délután két alkalommal is kéménytűzhöz vonultak a rétsági katasztrófavédelmi őrs tűzoltói: először Borsosberénybe, majd Patakra. Mindkét településen egy-egy családi ház kéményében csaptak fel a lángok. A rétsági hivatásos tűzoltók megszüntették az izzást, majd megtiltották a kémény használatát mindaddig, amíg azt a tulajdonosok szakemberrel nem ellenőriztetik.

Pásztón egy romos, lakatlan épület alagsorában okozott tüzet mintegy tíz négyzetméteren az összehordott hulladék szombaton délután. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat, ezzel párhuzamosan pedig átvizsgálták az épületet, ahol azonban sérültet nem találtak.

A 22-es főút Szécsény és Őrhalom közötti szakaszán árokba hajtott egy személyautó szombaton késő este, a jármű nem jelentett forgalmi akadályt. A szécsényi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói és Szécsény önkéntes tűzoltói áramtalanították a járművet, illetve biztosították a helyszínt a műszaki mentés idejére.

A vasúti sínek fölött húzódó villanyvezetékekre dőlt egy fa vasárnap Balassagyarmaton, a strand közelében. A kidőlt fát a balassagyarmati hivatásos tűzoltók távolították el motoros láncfűrésszel.

Egy idős, szívbeteg emberhez riasztották vasárnap délután a mentőszolgálat munkatársait Salgótarján Eresztvény városrészébe, járművük azonban a havas, hegyi útszakaszon nem tudta megközelíteni a beteget. Segítségükre a Karancs Speciális Mentőszolgálat önkéntes tűzoltói vonultak, akik a másfél kilométeres szakaszról terepjáró képességű járművük segítségével szállították le az idős férfit a várakozó mentőautóhoz – tájékoztatta honlapunkat a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Kiemelt fotó: Eresztvényben a Karancs Speciális Mentőszolgálat segített az Országos Mentőszolgálatnak (Fotó: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)