HE-DO 3×3 Nógrád Megyei Kosárlabda-bajnokság – A Vesztesek nyerték az alapszakaszt

Szombaton délelőtt a harmadik, egyben az alapszakaszt lezáró fordulóval folytatódott a HE-DO 3×3-as megyei kosárlabda-bajnokság. Az élen a helyzet a változatlan: a Vesztesek várhatják a legjobb helyről a bajnokságot lezáró november végi tornát.

A sportágat, illetve annak egyre komolyabb elismerést kivívó, a következő olimpia műsorán is szereplő három-három elleni változatát népszerűsítő nógrádi versenysorozatra 10 csapat jelentkezett. Az első két tornát az Orbay Csaba, Soós Gábor, Szabó Zoltán, Szilágyi Zsolt összeállítású salgótarjáni csapat (Vesztesek) nyerte a Kiss Tamás, Pancsovai Gergely, Pesák Tamás, Tóth Attila szécsényi négyes előtt. Az már a harmadik kör megrendezése előtt biztos volt, hogy ilyen döntőre ezúttal nem kerülhet sor, mivel a sorsolás szerint ezúttal egy csoportba került a bajnokság tabellájának élén álló két csapat, akik közül ezúttal előbbiek Selmeci Gáborral, utóbbiak Tőzsér Tamással kiegészülve álltak ki.

A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban körmérkőzéses rendszerben lejátszott meccsek után az “A” csoportban Vesztesek, Szécsény, RKLV Team, Gucci Tesák, Ballerz sorrend; a “B” csoportban Boston, Concords, Huskers, 3100.hu, The Kings sorrend alakult ki. Habár az éllovas tizenegy találkozón át őrzött veretlensége az RKLV Team elleni csoportmeccsen oda lett, Szabó Zoltánék a legfontosabb összecsapásokon, így az összetett második Szécsény elleni rangadón, illetve a Boston legénységével megvívott fináléban, ezúttal sem kegyelmeztek ellenfeleiknek. Ezúttal is a csoportokban egyező helyen végzett csapatok egymás elleni meccseivel alakult ki a végső sorrend: Vesztesek, Boston, Concords, Szécsény, Huskers, RKLV Team, Gucci Tesák, 3100.hu, Ballerz, The Kings.

A bajnokság első három fordulója jelentette az alapszakaszt – az itt elért, összesített eredmények alapján zajlik majd a november végi rájátszás, vagyis a negyedik, döntő forduló. Az alapszakasz összesített eredményeit a tornákon elért helyezésekből számították, míg a döntő fordulóban az alsóházi négy csapat előselejtezőjét követően egyenes kieséses és helyosztós kuparendszerben játszanak majd a csapatok.

 

3100.hu Fotó: Szabó Zoltán (labdával) a döntő legjobbja volt 7 pontjával, ahogyan pontszerzők összetettjét is vezeti 105 ponttal. A 3×3-as formulában a sima mezőnykosár és a büntető 1 pontot, a “hárompontos” vonalon túli kosár itt 2 pontot ér.