“Házhoz megyünk!” vetélkedő Nógrád megyében

3100.hu Fotó: Medve Judit rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Alosztály vezetőjének előadása

 

Egy salgótarjáni család nyerte el az első helyezést, ők jutottak be az országos döntőbe.

 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya ma rendezte meg a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Központ oktatótermében a “Házhoz megyünk!” vagyonvédelmi projekt záró vetélkedőjét.

 

3100.hu Fotó: Vagyonvédelmi eszközök a "Házhoz megyünk!" vetélkedőn
3100.hu Fotó: Vagyonvédelmi eszközök a “Házhoz megyünk!” vetélkedőn

 

A rendezvényt dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg, aki elmondta, hogy a megyében 2015. szeptember 30-án indult projekt elsődleges célkitűzése volt a lakosság vagyonbiztonságának és önvédelmi képességének növelése. Ennek érdekében három településen, Salgótarjánban, Érsekvadkerten és Jobbágyiban a rendőrség szakemberei információs pontokat működtetnek, ahová az ott lakók nagy számban látogatnak el így juthattak több, a biztonsághoz szükséges ismeretanyaghoz.

 

 

A vetélkedőn hat csapat vett részt, mely csapatokat nagyszülő, szülő és felső tagozatos általános iskolás gyermek alkotott. A résztvevők több elméleti feladat – többek között keresztrejtvény, filmvetítéssel egybekötött memóriajáték – helyes megoldásával adhattak számot a program során megszerzett tudásukról. A területi verseny első helyezését a salgótarjáni Nagy család nyerte el, akik az országos versenyen képviselik majd Nógrád megyét. A Nádasdi Elektro Biztonságtechnikai Kft. külön díját a fél pont lemaradással második helyezést elért, somoskőújfalui Kreicsi család vehette át, akik egy nemes gesztussal felajánlották azt a csapat gyermek tagjának iskolája, a Kodály Zoltán Általános Iskola részére.

 

3100.hu Fotó: Medve Judit rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Alosztály vezetőjének előadása