Házfalakról lopták az agancsokat

(Illusztráció)

 

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt két Fejér megyei férfival szemben, akik Nógrád megyében utazgatva kis falvakban loptak házfalakat díszítő agancsokat.

 

A 33 és a 26 éves férfi – akik már korábban is kerültek összeütközésbe a törvénnyel – 2016 februárjában agancsfelvásárlóként több nógrádi településen is megfordult, de ha tehették, akkor a trófeákat nem megvették, hanem inkább ellopták.

Az idősebb férfi egyik alkalommal a hajnali órákban egyedül érkezett Kisecsetre, illetve Karancsaljára. Autózás közben mindkét helyen kifigyelte, melyik ház homlokzatát díszíti agancs, majd a kerítésen átugorva bement ezekbe az udvarokba, és a falról mindkét alkalommal ellopta a 40 ezer forint, illetve 30 ezer forint értékű agancsokat.

Egy hét múlva – már társával együtt – Cserhátsurányban loptak el egy agancsot. Itt a fiatalabb férfi a kapun keresztül könnyedén bejutott az udvarra, mert a kapukulcs benne volt a zárban, másodpercek alatt levette a falról a kifigyelt – 15 ezer forint értékű – trófeát, visszament az aganccsal az autóhoz, majd sietve elhajtottak.

 

Utóbb a trófeákat mindig az elsőrendű vádlott értékesítette, aki így a cselekményeit rendszeres haszonszerzésre törekedve, üzletszerűen követte el.

A nyomozás során a két férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését, a Balassagyarmati Járási Ügyészség ezért a vádiratában azt indítványozta, hogy a Járásbíróság tárgyalás mellőzésével ítélje őket felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre, továbbá fizettesse meg velük a sértettek részére okozott kárt – közölte az ügyészség.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!