Havasak a sípályák a Mátrában

Hócsúszdázók a mátraszentistváni síparkban 2014. december 28-án (MTI Fotó: Komka Péter)

Várják a síelőket a mátrai pályák; Mátraszentistvánon és Kékestetőn is hóval borítottak a síterepek. Az időjárás előrejelzések a következő napokra igazi téli időt jósolnak a Mátra magasabb régióira, így a napközbeni mínuszok úgy tűnik hosszútávon biztosítják majd a megfelelő minőségű pályákat.

Mátraszentistvánon a csütörtök esti adatok szerint 1100 méter, Kékestetőn 570 méter hosszban üzemelnek a pályák, de a tartós hidegben a hóágyúzás segítségével a hétvégére mindkét helyszínen továbbiakat kívánnak megnyitni. Kékestetőn a jelenleg használható pályákon 25-50, Mátraszentistvánon 25-55 centiméter a hó vastagsága.

Síelők a mátraszentistváni síparkban 2014. december 28-án (MTI Fotó: Komka Péter)
Síelők a mátraszentistváni síparkban 2014. december 28-án (MTI Fotó: Komka Péter)

A mátraszentistváni üzemeltetők ugyanakkor jelezték: péntek reggel nyit az 1 kilométer hosszú 4-es sípálya a csákányos lifttel. Így péntektől már 1,7 kilométernyi sípályán, kiváló hóviszonyok között lehet síelni a Síparkban. A hétvégén változékony idő várható, a szombat ugyan enyhe lesz, de az előrejelzések szerint eső csak a késő esti órákban várható, így a sízést nem érinti majd. A vastag hótakarónak köszönhetően a pályák állapota várhatóan nem romlik majd le. Vasárnap délután újra télies idő lesz a Síparkban, a hegyekben visszatérnek a mínuszok és egy kiadós havazás is (10-15cm) várható – olvasható a Sípark – Mátraszentistván honlapján.