Hatvanhat kamera figyeli a salgótarjáni közterületeket

Salgótarján jelenleg 60 darab fixen telepített (térfigyelő, illetve rendszámfelismerő), valamint 6 darab mobil kamerával rendelkezik. A fixen telepített eszközök képanyagaival a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületében kialakított központban dolgoznak, míg a mobil kamerák képét a Városüzemeltetési Iroda közterület-felügyelői, és mezei őrszolgálatot ellátó személyi állomány biztosítja.

Ez abból az előterjesztésből derül ki, melyet múlt heti ülésén tárgyalt Salgótarján Közgyűlése. A képviselők a frissen beszerzett kamerák kihelyezését, illetve az így felálló teljes rendszer által megfigyelt területek frissített lajstromát hagyták jóvá.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2002-ben döntött a közterületi térfigyelő kamerarendszer létesítéséről, mely az elmúlt évek során több ütemben épült ki. A fejlesztéseket a rendőrség által megadott szakmai javaslatok alapján tervezték meg, de a térfigyelőkamera-rendszer egyes elemeinek elhelyezéséről, valamint a megfigyelt közterület kijelöléséről a közgyűlése dönt. Az elmúlt években a még 2002-ben telepített, mára korszerűtlenné vált eszközök cseréje mellett, bővült is a városi térfigyelőkamera-hálózat.

A dokumentum szerint a város közterületeit és útjait öt rendszámfelismerő, 30 fix irányú és 25 forgatható kamera figyeli. Ezen felül működik még a további hat darab mobil kamera, melyeket a jellemzően külterületeken elkövetett jogsértések – így falopások, tulajdon elleni szabálysértések, illetve az illegális szemétlerakások – felderítése érdekében vásárolt nemrégiben önkormányzat.

 

Kiemelt fotó: Térfigyelő kamera vigyázza a város feletti Országzászló Emlékhelyet (Forrás: Salgótarján | Facebook)