Hat szakmában indít mesterképzést a megyei iparkamara

A kereskedelmi és iparkamarák kiemelt feladata a mesterképzés és vizsgáztatás, a végzett mesterek pedig egyenesen szövetségesei a kamaráknak abban, hogy vissza lehessen állítani a szakmák becsületét Magyarországon – közölte a 3100.hu-val a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (NKIK).

Mint megtudtuk: a mintegy négy hónapos képzéseket követően Nógrád megyében három év alatt már közel 100 szakember vehette át mesterlevelét, 14 szakmát reprezentálva. A NKIK idén is lehetővé teszi a mesterképzésen való részvételt azon érdeklődők számára, akiket vagy a mester cím presztízse vagy a tanulóképzés iránti elhivatottság motivál.

Ezúttal autószerelő, hegesztő, gázfogyasztóberendezés- és készülékszerelő, ács-állványozó, kozmetikus és női fodrász, továbbá női szabó szakmában indulnak mesterképzések.

A sikeres mestervizsgát követően tanulóképzést vállaló szakemberek kedvezményesen vehetnek részt a felkészítésen – ismertették. A mesterképzés feltételrendszeréről további információ az NKIK elérhetőségeinek bármelyikén, vagy személyesen a szervezet salgótarjáni, Alkotmány úti székhelyén kérhető.