Hasznos információk az ünnepekre salgótarjániaknak

Tömegközlekedés

2018. december 24-én, hétfőn este a salgótarjáni helyi járati autóbuszok 18 óráig közlekednek a szabadnapokra előírt menetrend szerint. A 22 órás munkakezdést, illetve a délutános műszak hazaszállítását a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a különböző salgótarjáni városrészekbe betérő helyközi autóbuszokkal, illetve a várost átszelő 19-es járat közlekedtetésével biztosítja a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

A városközpont felé

  • az Etesről 21 órakor induló autóbusz Károlyaknáról 21:21-kor továbbindulva az autóbusz-állomásig közlekedik,
  • a Szécsényből 20:30-kor induló autóbusz Zagyvapálfalva, Bányagépgyár betérővel közlekedik, a Bányagépgyártól 21:25-kor indul,
  • a Szécsényből 20:35-kor induló járat Baglyasaljára tér be, onnan 21:15-kor halad tovább a helyközi autóbusz-állomásra,
  • az Istenmezejéről 20 órakor közlekedő járat Zagyvaróna helyi járati végállomásra betér, onnan 21:25-kor indul a Volán központig,
  • a Salgóbányáról, 19-es jelzéssel 20:55-kor induló járat Somoskő betéréssel, Fáy András körúton át, Zagyvapálfalva “falun” át, Bányagépgyár betéréssel az Ipari Parkig közlekedik.

A városrészek irányába

  • a 19-es jelzésű járat a Bányagépgyártól 22:20-kor indul, majd Zagyvapálfalva “falun” át a Helyi autóbusz-állomásra közlekedik, ahonnan a 11B-s járat 22:45-kor indul tovább, Kórház – Fáy András körút útvonalon, Somoskő betéréssel Salgóbányára,
  • a távolsági autóbusz-állomásról 22:45-kor Etesre induló járat Idegéren át közlekedik,
  • a 22:35-kor a szécsényi autóbusz-állomásra induló járat Zagyvapálfalva, Hősök út betéréssel közlekedik,
  • az autóbusz-állomásról egy másik 22:35-kor Szécsénybe induló járat Baglyasalja betéréssel közlekedik,
  • a Volán Központtól 22:35-kor, Istenmezejére induló járat Zagyvaróna betéréssel közlekedik.

December 25-én és 26-án a munkaszüneti napokra érvényes menetrend szerint közlekednek majd a helyi és a helyközi járatok. Részletes tájékoztatás a www.kmkk.hu honlapon olvasható.

 

Ügyeletes gyógyszertárak

December 24-én este a BENU Gyógyszertár Pécskő (Rákóczi út 20.), december 25-én reggel 8 órától kezdődően a Borostyán Patika (Füleki út 53.), december 26-án reggel 8 órától a Csillagvirág Gyógyszertár (Ady Endre út 1.) lesz az ügyeletes. Az aktuális, havi ügyeleti beosztás folyamatosan elérhető a 3100.hu főoldaláról!

 

Karácsonykor is a biztonság a legfontosabb!

Az ünnepre készülődés, a sütés-főzés, a gyertyák égetése és a karácsonyi fényfüzérek sok veszélyt rejtenek magukban, a legfontosabb szabályok betartásával azonban megelőzhető, hogy tragédiával végződjön az ünnep – hívja fel a figyelmet a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Kiemelik többek között, hogy adott esetben egy konyhai tűznél égő olajat tilos vízzel oltani; a lakásban – lehetőleg nem a karácsonyfa közvetlen közelében – meggyújtott gyertyákat nem szabad felügyelet nélkül hagyni; az izzósorokat pedig éjszakára, vagy hosszabb távollét idejére mindenképpen javasolt kikapcsolni, vagy le kell választani a villamos hálózatról.

Fontos továbbá, hogy időben tudjunk reagálni a kialakult tüzekre, mert azok a lakásban található textíliákon és a karácsonyfán keresztül nagyon rövid idő alatt jelentős méretűvé nőhetnek. A kisebb tüzeket magunktól is megpróbálhatjuk eloltani, amennyiben azonban ez nem vezet eredményre, haladéktalanul értesíteni kell a tűzoltókat a 105-ös vagy a 112-es telefonszámon, majd be kell zárni a tűz által érintett helyiséget.

 

Belvárosi parkolás

Ingyenes a parkolás az ünnepek alatt Salgótarján belvárosi fizetőparkoló övezeteiben – közölte a VGÜ Nonprofit Kft. A parkolásért legközelebb január 2-án, szerdán kell majd parkolójegyet venni.

 

Szemétszállítás

Karácsonykor is a megszokottak szerint zajlik majd a hulladékszállítás a VGÜ Nonprofit Kft. illetékességi területén – közölte honlapján a cég. A társaság december 24-én, 25-én és 26-án is az adott napnak megfelelően kéri a reggeli órákban kihelyezni a kukákat.