Három polgármesterjelölt közül választhatnak vasárnap a vizslásiak

Időközi önkormányzati választást tartanak Vizsláson vasárnap. A polgármesteri tisztségre eredetileg négyen pályáztak: a község jelenlegi független polgármestere, Angyal Jenő mellett Drajkó Ferenc és Sándor József független jelöltként, Felföldi István pedig a Munkáspárt színeiben.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján elérhető információk szerint Drajkó Ferenc kedden visszalépett a polgármester-jelöltségtől, képviselőjelöltként azonban továbbra is szavazhatnak majd rá a vizslásiak. Közleményében azt írja, azért állt félre, hogy “ne legyen akadálya a változásnak”; mert szerinte Sándor Józseffel ugyanazért a célért küzdenek, és ha mindketten indulnának, “egymást gyengítenék”.

Angyal Jenő 2002 óta vezeti a települést. Első ízben függetlenként választották meg, majd az MSZP jelöltjeként, 2019-ben pedig ismét függetlenként lett polgármester. A regnáló polgármesternek így most két kihívója van, a hat egyéni listás képviselő-testületi helyre pedig 18-an pályáznak.

A vizslási névjegyzékben 1072 választópolgárt tartanak nyilván, szavazni vasárnap reggel hat és este hét óra között lehet majd. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület június 25-én feloszlatta magát.

 

MTI nyomán / Címlapkép: Vizslás madártávlatból (Fotó: Vizslás Község Önkormányzata)