Három megye rendőrei tartottak közös ellenőrzést Salgótarjánban és a 21-es úton

Közös ellenőrzést tartottak szeptember 24-én a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a Heves és Pest megyei munkatársaikkal a 21-es főúton, a Bátonyterenyei, Pásztói Rendőrkapitányság és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság illetékességi területén.

Az ilyen közúti ellenőrzések egyik célja az, hogy felhívják a sofőrök figyelmét a szabályok betartására, így megelőzve további baleseteket. Az egyenruhások ezúttal kiemelt figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, továbbá az ittas járművezetők és a forgalomból kivont, műszakilag nem megfelelő gépjárművek kiszűrésére.

Az akció során 40 sofőrrel szemben intézkedtek, 26-an közigazgatási bírságot, 11-en helyszíni bírságot kaptak, három esetben pedig a helyszínen forgalmi engedélyt és hatósági jelzést vontak be.

Közös ellenőrzés a Nógrád megyei utakon

Az ismétlődően megtartott közúti közlekedési ellenőrzések fő célja a biztonságos közlekedés és a balesetek megelőzése.


Ahogy lapunk korábban megírta, hasonló, közös akciót tartottak július végén is, akkor a 2-es, a 22-es, valamint a 23-as számú nógrádi főutakon közlekedőket ellenőrizték. A rendőrség kiemelte, hogy a jövőben is várhatóak hasonló ellenőrzések.

 

Kiemelt fotó: A három megye rendőrei közösen ellenőriztek  (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)