Három közúti baleset és egy tűz az elmúlt huszonnégy órában

Baleset műszaki mentése Diósjenőnél (Fotó: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság | Lestyán Tamás c. tűzoltó zászlós)

Két alkalommal is árokba csúszott autókhoz kérték a tűzoltók segítségét csütörtökön Nógrád megyében, ma hajnalban pedig villanyoszlopot döntött ki egy autó. A műszaki mentéseken felül egy tűzeset is munkát adott a tűzoltóknak.

Csütörtökön kora délután Diósjenő külterületén történt baleset, az árokba csúszott és tetejére borult járművet a rétsági katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói áramtalanították, majd megszüntették az üzemanyagfolyást. A műszaki mentésben a diósjenői önkéntes tűzoltók is közreműködtek, ők a helyszín biztosításában, valamint az autó árokból való kivontatásában vettek részt. A járműben csak a sofőr utazott, ő saját erejéből elhagyta az autót.

Késő este Dejtárra riasztották a balassagyarmati hivatásos tűzoltókat hasonló okból, itt egy terepjáró sodródott az árokba, és állt meg a tetején. A balesetben senki nem sérült meg, a balassagyarmati egység áramtalanított.

Megcsúszott és kidöntött egy villanyoszlopot egy autó pénteken hajnalban Nógrádmegyer külterületén. A nagyfeszültségű vezetékek szerencsére nem szakadtak el a baleset következtében, azonban az oszlop eltört, az autóra dőlt, így azt a jármű és a vezetékek tartották. Az illetékes szolgáltató darus járművével támasztották meg az oszlopot a műszaki mentés idejére, amelyet a szécsényi hivatásos és a nógrádmegyeri önkéntes tűzoltók végeztek el.

Elektromos zárlat miatt gyulladt ki egy családi ház tetőszerkezete csütörtökön délután Salgótarjánban, az Asztalos János úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók vonultak a tűzeset helyszínére, akik megbontották a tetőt, s így tudták a lángokat eloltani. A tűzben senki nem sérült meg – tájékoztatta honlapunkat a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Kiemelt fotó: Baleset műszaki mentése Diósjenőnél (Fotó: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság | Lestyán Tamás c. tűzoltó zászlós)