Három koronavírussal kapcsolatos haláleset történt eddig Nógrádban

Magyarországon csütörtökig 596 olyan haláleset történt, ahol az elhunytnál koronavírus-fertőzést is azonosítottak. Az elhunytak döntő többsége olyan idős ember, aki több krónikus betegségben is szenvedett – közölte a koronavirus.gov.hu. Huszonnégy olyan elhunyt van, akinél jelenleg nem tudnak meglévő társbetegségről. Az elhunytak 60 százaléka budapesti, 40 százalékuk vidéki.

Jelenleg három olyan megye van, ahol nem történt haláleset: ezek Békés, Hajdú-Bihar és Vas. Az összesítés szerint Nógrád megyében három ember halt meg, akiknél koronavírus-fertőzést is azonosítottak. A csütörtöki adatok szerint szintén három jelenleg az aktív fertőzöttek száma.

Az adatokat lakosságarányosan vizsgálva az derül ki, hogy Budapesten minden szűk ötezer lakosra jut egy halálozás, míg Bács-Kiskunban a megye félmilliós lakosságára jut egy haláleset. Nógrád megyében bő 60 ezer lakosra jut egy halálozás koronavírus-fertőzés következtében, ez az érték a megyék és a főváros mutatóit sorrendben állítva középen helyezkedik el.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Forrás: koronavirus.gov.hu)