Három fiatalkorú és egy felnőtt rabolt ki egy fiút Nógrádszakálban

Egy férfi és három fiatalkorú társa rabolt ki egy fiút Nógrádszakálban, őrizetbe vették az elkövetőket. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hétfőn délután érkezett bejelentés a rablásról, a szécsényi nyomozók ezt követően rövid időn belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 32, 17, 16 és 15 éves nógrádszakáli lakosokat.

A jelenlegi információk alapján úgy tűnik a 15 éves gyanúsított hátulról lefogta és lábon rúgta a sértettet, a földre eső fiút a felnőtt férfi arcon ütötte, a 17 éves rabló pedig elvette tőle a pénztárcáját. Ezt követően mind a négyen elmenekültek a helyszínről, a megszerzett pénzt elosztották egymás között. A Szécsényi Rendőrkapitányságon csoportos rablás ügyében indult eljárás, mind a négy gyanúsítottak őrizetbe vették.

(Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)
(Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Hosszabb ideje alig múlik el úgy egy hónap, hogy a rendőrség ne tájékoztatna nógrádszakáli fiatalok által elkövetett bűncselekményről.

Március második felében negyven üveg szeszes italt – a rendőrség által közreadott fotók alapján jellemzően
sört – és harminc üdítőitalt lopott két fiatal Nógrádszakálon. A 16 és 15 éves helyi fiatalok benyomták egy nógrádszakáli üzlet raktárépületének ablakát, majd a rácson átnyúlva vették magukhoz az üvegeket. A szécsényi rendőrök rövid időn belül beazonosították, elfogták és kihallgatták a fiatalkorúakat.

A rendőrség szintén márciusban közölte, hogy lezárták a nyomozást és az ügyészség elé került azoknak a 17, 16 és 14 éves nógrádszakáli fiatalkorúaknak az ügye, akik még tavaly novemberben levették egy, a helyi vasútállomás mellett parkoló autó rendszámtábláit, kiszúrták egyik kerekét, megkarcolták egyik ajtaját, letörték ablaktörlőit és megrongálták a csomagtartó zárszerkezetét is. Néhány nappal később ötven cserepet törtek össze egy helyi lakóházon, melyet az éjszakai órákban kövekkel és üvegekkel dobáltak. Velük szemben egyedi azonosító jellel visszaélés, csoportosan elkövetett garázdaság és rongálás ügyekben folytatódik most az eljárás az ügyészségen.