Három embert mentett ki egy égő házból egy rendőr és két polgárőr Herencsényben

Illusztráció!

Három személyt és egy gázpalackot mentett ki egy lángoló családi házból a körzeti megbízott és polgárőr társai Herencsényben.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába ma éjjel 1:40-kor érkezett bejelentés, hogy Herencsényben, a Petőfi úton egy családi házban tűz ütött ki. A bejelentést követően riasztották Kalmár László rendőr főtörzsőrmestert, a település körzeti megbízottját, aki egyben a helyi polgárőr egyesület elnöke.

A szabadnapos körzeti megbízott, két polgárőr társával néhány perc alatt a helyszínre érkezett és az égő épületben tartózkodó lakókat, egy 65 éves férfit, 66 éves feleségét és 23 éves lányukat – akinek a lába gipszben volt – röviddel a tetőszerkezet és a födém beszakadása előtt kimentették. A polgárőrök a lángoló épületből kihoztak egy gázpalackot, amelyet az utcán helyeztek biztonságba, majd a tüzet a kiérkező tűzoltók eloltották.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság körzeti megbízottjának és polgárőr társainak köszönhetően az ingatlan lakóinak sérülése nem keletkezett. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók két vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat, majd megkezdték a ház átszellőztetését és átvizsgálását.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!