Három ember szenvedett szén-monoxid-mérgezést Salgótarjánban

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba vasárnap három embert Salgótarjánban – közölte az MTI-vel az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál elmondta: az esethez két egységet riasztottak, a mentők két nőt és egy férfit szén-monoxid-mérgezés gyanújával láttak el és vittek kórházba.

Szeles Péter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az MTI-vel közölte: a salgótarjáni hivatásos tűzoltók magas gázkoncentrációt mértek a zagyvapálfalvai Radnóti közben lévő épület fürdőszobájában, ezért a gázszolgáltató szakemberét is riasztották a helyszínre.

A katasztrófavédelem évek óta kampányol a szén-monoxid-mérgezések megelőzése érdekében. Ahhoz, hogy el lehessen kerülni a bajt, egyszerre több dolgot is el kell intézni egy háztartásban. Fontos, hogy a kéményeket rendszeresen ellenőrizze szakember, de ugyanilyen lényeges az is, hogy a hőtermelő eszközök (kandalló, kályha, kazán, vízmelegítő) is évente átessenek ellenőrzésen. Életet menthet a megbízható szén-monoxid-érzékelő, akár minden helységben, ahol hőtermelő eszköz működik.

 

MTI nyomán