Harmincadik alkalommal rendezik meg a Karancs-Medves teljesítménytúrát

Ellenőrző pont Salgó várában (Forrás: www.nosza.info)

Szombaton (2019. április 20-án) éjfélkor lejár az előregisztrációs határidő Salgótarján térségének legnépszerűbb túrasport eseményére. A Karancs-Medves teljesítménytúrát 30. alkalommal rendezik meg 2019. április 27-én, szombaton.

Annak idején a mostani értelemben vett középső, 35-ös távval indult el az azóta évről-évre megrendezett esemény története. Emellé a negyedik rendezéskor csatlakozott a leghosszabb, 50-es táv, nagyjából “félúton” pedig a legrövidebb, 20-as távot vezették be. A Karancs-Medves teljesítménytúra 20, 35 és 50 km-es távjainak teljesítése közben csodálatos kilátás nyílik Salgótarján és környékének történelmi és természeti látványosságaira.

A rövidebbik és a hosszabbik távokon kitűző és emléklap, a középsőn pedig – a jubileumra tekintettel – jelvény és emléklap díjazásban részesülnek a teljesítők. A túra során több helyen lesz frissítőpont és Eresztvényben a helyi specialitással készülő csurgatós kenyeret is megkóstolhatják az ország számtalan szegletéből érkező résztvevők.

A rendezők a beszerzett engedélyek alapján maximum 450 indulót tudnak fogadni, a létszámkorlát eléréséig a helyszínen is lehet majd nevezni. A teljesítménytúrát hagyományosan a Zöld Út Természetjárók Egyesülete szervezi.