Harminc szakképzett önkéntes tűzoltóval gyarapodott megyénk

Negyven órás önkéntes tűzoltó alaptanfolyam zárult a hétvégén Héhalomban, a résztvevő harminc fő kivétel nélkül eredményes záróvizsgán van túl.

A tanfolyam január 16-án indult és múlt szombaton. Tegnap a záróvizsgák is lezajlottak, ahol a harminc résztvevő a negyven órában elsajátított elméleti és gyakorlati ismeretekről egyaránt számot adott. Az immáron szakvizsgás önkéntes tűzoltók az alaptanfolyam keretében ismereteket szereztek többek között égéselmélet, oltóanyag ellátás és ismeret, tűzoltási szabályzat, tűzoltástaktika, szakfelszerelések vonatkozásában, továbbá részt vettek szerelési foglalkozáson, megismerték a különböző védőeszközöket, tűzoltókészülékeket. A képzéseket több éves szakmai tapasztalattal rendelkező oktatók: a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálata és a Karancs Speciális Mentőszolgálat képzett tagjai tartották meg részükre.

A tanfolyam elvégzése azért volt fontos, mert ahhoz, hogy a résztvevő harminc fő önkéntes tűzoltó egyesület tagjaként tűz- és káreset helyszínén szaktevékenységet végezhessen, szükséges az alaptanfolyami végzettség. A harminc új szakképzett önkéntes tűzoltó egyaránt a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület héhalmi szakosztályának tagja lesz, azon egyesületé, amely a tervek szerint még idén egyes kategóriás, önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületet alkot majd – tájékoztatta honlapunkat a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.