Harminc férőhelyes bölcsőde épül Pásztón

A Cserhát lakótelepen építik fel Pásztó teljesen új, 24 férőhelyes bölcsőpődéjét – közölte Farkas Attila polgármester a 3100.hu megkeresésére. A településvezető elmondta: a Hétpettyes Óvodával majdnem szemközti telken fogják elindítani az építkezést a közelmúltban megnyert 349 millió forint támogatásból.

Ha minden ideálisan halad – a tervezéstől kezdve, az engedélyezéseken át a közbeszerzésig -, akkor jövő év tavaszán elkezdődhet a kivitelezés – tudtuk meg.

Farkas Attila kiemelte: Pásztón igényfelmérést végeztek, amely azt igazolta, hogy szükség van a közelmúltban átadott 12 férőhelyen túl, további közel 30 bölcsődei helyre. Ezért nyújtották be pályázatukat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban egy teljesen új intézmény felépítésére.

A zöldmezős beruházásban megépülő új bölcsődében 24 gyermek gondozására lesz lehetőség. Pásztón az elmúlt években folyamatosak az önkormányzati beruházások. Jelenleg a turisztika területén zajlik nagyberuházás: közel hatszáz millió forintból fejlesztik a Romkert infrastruktúráját.