Hamarosan bérelhetőek lesznek a Garzonházban kialakított, emelt minőségű apartmanok

Elsősorban a felsőfokú végzettséggel rendelkező, salgótarjáni cégeknél és intézményeknél munkában álló szakemberek, a Szent Lázár Megyei Kórháznál dolgozó orvosok, továbbá az önkormányzat által biztosított egészségügyi alapellátásban részt vevő orvosok számára biztosítaná a Salgó Vagyon Kft. a Garzonház 1-es épületének felső szintjein kialakított apartmanokat.

Salgótarján önkormányzata a másfél milliárd forintos rendkívüli kormányzati támogatás segítségével alakított ki emelt minőségű bérlakásokat az épületben. A magasabb színvonalúvá átalakított lakások a tavalyi évben elkészültek és véget ért a műszaki átadás-átvétel folyamata is.

Salgótarján Közgyűlése elé a jövő heti ülésen kerül annak a rendeletmódosításnak a tervezete, mely a lakások bérbeadásának körülményeit és a bérbeadás díját hivatott szabályozni. A tervek szerint a fenti prioritásokat figyelmen kívül hagyva kaphatnának lehetőséget az apartmanok bérlésére a legnagyobb salgótarjáni cégek munkavállalói. Az előterjesztés értelmében a tíz legtöbb helyi adó befizető salgótarjáni cég 2-2 lakást igényelhet majd alkalmazottaik számára.

Egy lakás havi bérleti díját 44 950 forintban tervezik meghatározni, ugyanakkor a kórházi orvosok – az állami közfeladat-ellátást segítve – féláron, míg az alapellátásban részt vevő orvosok – tekintettel a szakemberhiányra – akár ingyenesen lakhatnak majd a bérleményekben.

Túlnyomórészt bérlakásként, de a tervek szerint részint turisztikai szálláshelyként is üzemelnek majd az apartmanok. Utóbbi célt a Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. hivatott ellátni. A salgótarjáni önkormányzati cégekben történt átszervezéseket követően idén már harmadik éve a geopark kft. működteti a Tarjáni Gyermektábort, a cég szálláskínálata így most tovább bővülhet a belvárosi apartmanokkal. Információnk szerint turisztikai céllal egy, míg bérlakásos formában három emelet működik majd, minden szinten 8-8 felújított lakás található.

 

3100.hu Fotók: A felújított lakások egyike a Garzonház 1-es épületének 15. emeletén