Halálra gázoltak egy gyalogost a Szécsényi úton pénteken este

Helyszínelés a Szécsény úton (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a helyszínen életét vesztette az a gyalogos, akit a Szécsényi úton ütöttek el még pénteken késő este. A helyszínelés fotói alapján a baleset a körforgalom előtti hosszabb egyenesben történt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi az úttest szélén gyalogolt a Budapesti út irányába, amikor a szintén erre tartó sofőr elütötte. A baleset következtében a gyalogos olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a baleset körülményeit vizsgálja.

Az elmúlt 24 órában további egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek a megye rendőrei.

A halálos kimenetelű baleset kapcsán kiadott közleményében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy az őszi időjárás során megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyek lényegesen megnövelik a baleseti kockázatot. Ilyenkor nagyobb körültekintéssel kell közlekedni, az egyre korábbi sötétedés miatt pedig a látni és látszani elvnek is érvényesülnie kell, továbbá nagyobb figyelmet kell fordítani a gyalogosan közlekedőkre. Hozzáteszik azt is, hogy balesetek többsége szabálykövető magatartással, körültekintéssel elkerülhető lehetne.

 

Kiemelt fotó: Helyszínelés a Szécsény úton (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)